Sosyal Medya

Dünya

İsveç: Türkiye’ye açık çek göndermeyeceğiz

Dün akşam İsveç televizyon kanalı SVT’nin Agenda adlı programına katılarak İsveç ve AB’nin Türkiye ile ilişkilerine ilişkin soruları cevaplayan İsveç İçişleri Bakanı Anders Ygeman ‘‘Türkiye’deki rejime açık çek göndermeyeceğiz‘’ dedi.



Anders Ygeman Türkiye ile iÅŸbirliÄŸi konusunda bir soruya verdiÄŸi cevapta Ä°sveç ve AB’nin Türkiye’ye açık çek verdiÄŸi konusundaki savları kesin bir dille reddederek Türkiye’deki sığınmacıların iyi koÅŸullarda barınabilmeleri için yardım kampının içinde olduklarını, Türkiye hükümetine gönderilen yardımların proje bazında olduÄŸunu söyledi.

Ygeman  ‘‘Türkiye Avrupa’nın bir parçasıdır, ancak bugün için AB’ye üye olabilmek için gerekli ÅŸartlara sahip deÄŸildir. Ä°nsan hakları ve düşünce özgürlüğüne iliÅŸkin normları yaÅŸama geçirmelidir’’ dedi. Ä°sveç İçiÅŸleri Bakanı, Ä°sveç’in AB üyesi olarak neden Türkiye ile anlaÅŸma yoluna gittiÄŸi sorusuna da ‘‘Bu bir zorunluluk. Türkiye mültecilerin ana yollarından bir tanesi. Ãœlkede üç milyon mülteci bulunuyor. Türkiye’nin sınırları ile ilgili sorumluluklarını yerine getirmesini istiyoruz’’ dedi.

Anders Ygeman Türkiye’nin AB’den daha fazla sorumluluk aldığını ifade ederken, mültecilerin bir kısmının geri gönderileceÄŸi duyumları aldıklarını, böyle bir ÅŸey söz konusu olursa bunun kabul edilemeyeceÄŸini belirtti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.